Blog

Vijf social apps die je móét hebben-0
12 april 2016

Vijf social apps die je móét hebben

Er is meer dan Facebook, Instagram en Twitter. Ja, heus! Ik heb mijn favoriete apps én twee nieuwkomers voor je op een rijtje gezet.

1. UNTAPPD

Mijn eerste tip knaagt meteen een beetje aan mijn geweten, want bier drinken en gamification, is dat wel zo’n goeie combi? Ik vind van wel. Met Untappd ben je ervan verzekerd dat je in iedere stad de lekkerste lokale brouwsels weet te vinden. In binnen- en buitenland. Check in, geef een cijfer, foto erbij, klaar! Bijkomend voordeel: de dag erna weet je ook nog wat je gedronken hebt en hoe lekker (of vies) het was. Cin cin!

iOS
Android
Windows phone

 

2. SWARM

En als je dan toch lekker aan het inchecken bent, check dan meteen even in op Swarm en laat je vrienden weten waar je uithangt. Dat inchecken deed je eerst in Foursquare, maar een kleine twee jaar geleden bedachten de makers ‘Swarm’, als opzichzelfstaande check-in app. Met Swarm houd je bij waar je geweest bent, kan je je vrienden stalken (of gewoon met ze afspreken) en ontdek je nieuwe plekken in de buurt. Oh ja, vergeet de gamification-elementen niet: verdien coins, stickers en verdedig je positie op het leaderboard. Inchecken maar!

iOs
Android
Windows Phone

 

3. FLAMYNGO

Ga je op verkansie? Met de app Flamyngo maak je je eigen city-guide en laat je die vullen door vrienden en bekenden (of vul je ‘m zelf). Ik testte de app afgelopen weekend in Barcelona en ik kan je zeggen: dit is gaaf! Ik ga er verder niks over vertellen, zelf proberen is meemaken.

iOS

 

4. MIITOMO

Yes, Nintendo heeft een social app gelanceerd! Met Miitomo maak je een ‘Mii’ (klinkt als…), je eigen karakter dus. Je kunt jouw Mii de kledingstijl geven die bij jou past en zelfs je stemgeluid customizen. Klaar? Dan is het nu tijd om vragen te beantwoorden. Heel veel vragen. Of het iets voor mij is? Ik ben er nog niet uit, maar voor nu is het leuk speelgoed. Well, you had me at ‘Nintendo’.

iOS
Android

 

5. GHOSTCODES

Wil je op Snapchat wel eens wat meer zien dan snaps van je vrienden en collega’s? Dan moet je de app Ghostcodes zeker checken. Ghostcodes helpt je andere Snappers ontdekken. Nu nog invite only, maar probeer het eens door CASPER, je weet wel, de naam van dat vriendelijke spookje, te gebruiken als invite code. Eerst zien wat je kunt verwachten? Je leest het hier.

iOS

 

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete social apps! Vul je de lijst aan?

 

5
Celine van Gemert

community manager0 Reacties


Laat een reactie achter.

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *