Blog

19 juni 2013

#TwitterTaart van de Belastingdienst

De Belastingdienst is misschien niet een van de eerste organisaties waar je aan denkt, of tegenkomt als je zoekt naar goede voorbeelden van de inzet van webcare. Hun bescheidenheid siert, maar deze organisatie mag echt trots zijn op wat er inmiddels bereikt is. En wij zijn ook best een beetje trots. Na een gedegen voorbereiding waarin Social Inc. training en advies mocht verzorgen startte de Belastingdienst vorig jaar met meerdere projecten. Een daarvan was een webcare pilot voor startende ondernemers; @BDstarters. Inmiddels zijn ze een vol jaar bezig, en dat mag gevierd worden!

VIMEO TOEVOEGEN

TwitterTaart

Met #TwitterTaart Vine bedankte de belastingdienst iedereen voor hun vragen en opmerkingen het afgelopen jaar. Taart is natuurlijk bedoeld om te delen. @BDstarters riep daarom op om de Vine naar (startende) ondernemers te tweeten als deze echt een taart verdienen. Met het ronddelen hopen ze nog meer volgers te krijgen om hun slagkracht en service verder te vergroten.

Wij hebben in ieder geval een hoge pet op van hun vermogen om een van oudsher traditionele organisatie door de ‘social era’ te loodsen.

De learings na één jaar

Eén jaar service verlenen via social media heeft de Belastingdienst veel opgeleverd. Door de activiteiten op social media leren ze de actuele vraagstukken van de ondernemer steeds beter kennen. De tips en aandachtspunten van de Belastingdienst, vinden veel ondernemers heel relevant: er zijn inmiddels bijna 3300 volgers en de tweets van @BDstarters worden gemiddeld zo’n 5 tot 6 keer geretweet.

De cijfers

Door de social media service van BDstarters op Twitter, YouTube, Higherlevel.nl, Hallo! en GoeieVraag! :

– Zijn er 50 verbetertips van ondernemers doorgevoerd op de website.
– Zijn er ruim 250 reacties gegeven op communities.
– Zijn er bijna 1800 antwoorden gegeven via @BDstarters.

volgers totaal

Tijdens ons laatste event ‘Social Stories aan het IJ’ deelden Wilma Kaptein en Jeroen Ham van de Belastingdienst hun ervaringen met het opzetten van webcare binnen de Belastingdienst met onze andere klanten:

VIMEO TOEVOEGEN

0
Jolante van Hemert

sr. data analyst0 Reacties


Laat een reactie achter.

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *