Blog

The sound of SOCIAL.INC-0
26 juli 2018

The sound of SOCIAL.INC

Als hét bureau voor Employer Branding en Employee Engagement weten we als geen ander hoe we mensen bij elkaar moeten brengen en betrokkenheid op de werkvloer moeten creëren. Dat doen we voor elk van onze klanten op een andere manier (bekijk hier onze favoriete cases). Ook op onze eigen werkvloer weten we als geen ander hoe we de juiste snaar moeten raken bij onze collega’s. Want iedereen heeft oren naar muziek. 

 

Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat muziek goed is voor de de onderlinge betrokkenheid van je werknemers. Negen van de tien werknemers presteren beter als ze luisteren naar muziek. Daarnaast werkt muziek als een sociaal verbindende factor tussen collega’s. Er klinkt hier (bijna) de hele dag door muziek door de Sonos, van hiphop tot golden oldies. Maar er zijn een paar tracks die SOCIAL.INC’ers als geen ander herkennen. Tracks die bij specifieke momenten in de week horen. Ik neem jullie graag in vogelvlucht mee door de Sound of SOCIAL.INC.

 

K-Liber – Viben

 

Het start allemaal als een typische maandagochtend. Terwijl enkele collega’s nog op hun eigen manier de ervaringen van het weekend aan het verwerken zijn, zijn anderen al geconcentreerd bezig een goed begin van de week te hebben. Het halve werk, enzo. Maar dan om 9.30 stipt klinken de eerste tonen van K-Liber door de Sonos. Tijd voor de maandagochtendborrel!

 

Voor wie het niet weet: maandagochtendborrel onze kickoff van de week, maar dan met een “hippere” naam. Hier blikken we terug op het gemaakte werk en vooruit op de komende week. Onder het genot van… koffie, thee of water. Geen alcohol, tenzij er echt iets te vieren valt. Maar met een hippe naam als “maandagochtendborrel” heeft iedereen meteen een stuk meer zin in de week.

“Kom maar met me viben.” Want viben zullen we!

 

DJ Jean – The Launch

 

Van hard viben krijg je lekkere track… eh trek. Zoveel trek, dat de eerste collega’s om 11.40 al zin hebben om DJ Jean te horen. Want als DJ Jean door de Sonos schalt kan dat maar één ding betekenen: “Get ready for the lunch!” Want hoe vroeg het ook is, al is het nog voor twaalven, honger of niet, bij het horen van dit nummer rent iedereen naar de tafel om met elkaar te eten.

 

Bob Marley & The Wailers – Get Up, Stand Up

 

Net als veel van onze klanten houden wij van efficiëntie. Op een vast tijdstip goed voorbereid samenkomen, kort alle punten bespreken, acties verdelen en weer door met werk. Helaas noemen we dit niet een “vluggertje”, maar noemen we deze meeting met klassiek modern office jargon ook de stand up. Maar hoe zorg je dat iedereen weet wanneer het, in de waan van de dag, tijd is voor deze meeting? Juist. Get up, time for a stand up!

 

Tina Turner – The Best

 

Trotse collega’s zijn betrokken collega’s. Daarom is het belangrijk ieder succes te vieren. Een gewonnen pitch. Een nieuwe opdracht. Of zelfs een mooi compliment van een klant. Op zulke momenten is het belangrijk een complimentje aan jezelf en/of je collega’s te geven. En met wie kun je beter iemand complimenteren dan met Tina Turner? We’re simply the best!

 

Hoch Tirol – Konis Hupen

 

Het verhaal achter Konis Hupen begon ooit bij oud-SOCIAL.INC’er Wolter. Sommige SOCIAL.INC’ers zijn zeer bekend met dit verhaal, terwijl Konis Hupen voor nieuwe collega’s meer een legende is. Maar net als met alle VrijMiBo-verhalen die deze track week op week teweeg brengt, kan ook het verhaal achter dit nummer beter niet openbaar gemaakt worden.

 

Zodra de eerste noten van Konis Hupen klinken begeven alle collega’s zich naar de gemeenschappelijke tafel als dorstige antilopen naar een savanne. Met de laptop natuurlijk, want er moet nog even gewerkt worden. Maar het belangrijkste is dat we de week afsluiten zoals we deze begonnen. Met z’n allen, samen. Met een borrel, al dan niet alcoholisch. Met muziek.

 

Meer VrijMiBo-tracks? Abonneer je hier op Willems Old School Friyay-lijst!

1
Bart Delwig

digital content producer