Blog

30 oktober 2014

Pimp je pics: 5 tips voor meer engagement op visuele content

“Content is King”. Bill Gates verkondigde het al in een essay in 1996. Hoewel dit essay met name focust op de toekomst van publishing en de rol van advertising daarin, zitten er een aantal profetische passages in die ook erg relevant blijken te zijn voor social media anno 2014. Hij stipt onder andere aan dat de consument van de toekomst op zoek is naar rijke content met bijvoorbeeld video en audio, in plaats van platte tekst.

Nu die content revolutie lang en breed achter ons ligt worden we op social media gebombardeerd met content. Het wordt voor merken dan ook steeds moeilijker om op te vallen en het verschil te maken; consumenten zijn op zoek naar meer dan een linkje naar een persbericht of een lelijke stockfoto van een man achter een computer.

Dus hoe zorg je voor engagement op visuele content? Hieronder vind je 5 nieuwe toepassingen om jouw visuele content te pimpen:

Instagram filters

Instagram heeft zich ontwikkeld van een vintage/hipster app, tot een volwaardig platform dat marketeers erg serieus moeten nemen. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het gebruik van filters kan zorgen voor hogere engagement op posts. Desalniettemin is Instagram in de basis een foto editing app met een enorme selectie aan mooie filters. Filtergebruik moet wel passen bij de boodschap die je probeert te verkondigen. Doe je verslag van de jaarcijfers van een accountancy kantoor, is een mega hippe retrofilter misschien niet het beste idee. Werk je in FMCG en wil je mooie foodie-foto’s delen, dan kan een filter weer heel goed werken.

Taco Bell picnic.

A photo posted by Taco Bell (@tacobell) on Oct 15, 2014 at 1:15pm PDT

Vine

Vine is in 2013 gelanceerd door Twitter en geeft gebruikers de mogelijkheid om korte video’s te maken die makkelijk gedeeld kunnen worden op Twitter. Het heeft als voordeel dat de video’s meteen afspelen in de timeline van gebruikers. Video’s worden geloopt en blijven doordraaien zolang ze open staan. Vine is snel opgepikt door marketeers en dit heeft gezorgd voor een aantal interessante invullingen, uiteenlopend van informatieve how-to’s tot creatieve stop motion video’s.

VINE EMBEDS

Hyperlapse

Hyperlapse, initiatief van Instagram, heeft het voor smartphonegebruikers makkelijk gemaakt om timelapse videos te maken en te uploaden. Het geeft gebruikers de kans om een lange video versneld af te spelen en het geeft een interessant en opvallend effect. Het kan ervoor zorgen dat een normaal vrij saaie video (bijvoorbeeld mensen die zich op een beursvloer verplaatsen) ineens visueel aantrekkelijk wordt. Goeie voorbeelden zijn bijvoorbeeld Nasa en ABN AMRO.

After delivering almost three tons of supplies and scientific experiments to the crew of the International Space Station, Orbital Sciences Corporation’s Cygnus cargo spacecraft, the SS Janice Voss, left the station on Friday, Aug. 15. Ground controllers in the Mission Control Center at NASA’s Johnson Space Center in Houston detached Cygnus from the Earth-facing port of the Harmony module and maneuver it into release position. With the assistance of NASA Flight Engineer Reid Wiseman, Expedition 40 Flight Engineer Alexander Gerst of the European Space Agency then used the station’s Canadarm2 robotic arm, operated from the station’s cupola robotics workstation, to release Cygnus. Once the spacecraft was a safe distance from the station, its engines fired twice Sunday, Aug. 17, pushing it into Earth’s atmosphere where it burned up over the Pacific Ocean. Station crew members had an opportunity to photograph Cygnus’ fiery reentry back to Earth, gathering engineering data that could be applied to the entry path of the European Space Agency’s Automated Transfer Vehicle cargo ship in January 2015. Credit: NASA #nasa #cygnus #orbitalsciences #iss #space #spacestation

A video posted by NASA (@nasa) on Aug 29, 2014 at 5:51am PDT

Fotocollage apps

Wil je meerdere beelden in een frame weergaven? There’s an app for that. Heel veel apps zelfs. Ik ben zelf erg fan van Layout, een simple en strakke iPhone app, maar er zijn heel veel goeie alternatieven. Een collage maakt het makkelijker om een verhaal te vertellen. Perfect voor beurzen en events.

Slow Motion

Een van leukste functies van de nieuwere iPhones is de slow motion functie die in de camera-app zit ingebouwd. Waar Hyperlapse ervoor zorgt dat alles versneld wordt afgespeeld, kun je met de slow-motion functie er juist voor zorgen dat alles extreem langzaam wordt weergegeven. Het geeft je minder ruimte om jouw verhaal te vertellen, maar alles wordt ‘epic’ door het in slow-motion af te spelen; zelfs het drinken van een kop thee.

0
Melissa Sluyter

redacteur0 Reacties


Laat een reactie achter.

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *