Blog

Introducing… Eva Przybyla!-0
30 augustus 2019

Introducing… Eva Przybyla!

  Tromgeroffel, please! We hebben er een kakelverse collega bij: Eva Przybyla! Deze art director-slash-creative is sinds augustus onderdeel van ons creatieve team. In de afgelopen twee weken drukte ze haar stempel al op een batch social content die we voor Bloemenbureau Holland produceerden. Maar wie is deze getalenteerde creatief? Om die vraag te beantwoorden, zetten we een aantal hoogstandjes uit haar portfolio voor jullie op een rij.

  Koud kunstje

  Haar eerste grote liefde? Kunst! Het begon allemaal met (al dan niet legale) graffiti. Hier komt ook haar Insta-handle @Fk_mylife vandaan. ‘Met een snelle tag, kom je sneller weg van de gevestigde orde.’ Dit talent heeft zich inmiddels uitgebreid naar een breed scala aan indrukwekkende tekeningen, schilderijen en andere kunstwerken. Laten we er vooral niet te veel woorden aan vuil maken. Hier een paar originele Przybyla’s:

  Artwork by Eva Przybyla

  Door: Eva Przybyla

  Hoe het begon

  ‘Schrijven is altijd een roeping geweest’, vertelt Eva. Een leraar op de middelbare school moedigde haar aan. ‘Ze zei: ‘Je hebt overduidelijk talent voor schrijven. Nu moet je het avontuurlijke leven leiden dat daarbij past.’’ Met dat credo in het achterhoofd ging ze aan de bak en vijf later studeerde ze af aan de E. Geppert Academy of Fine Arts in Wrocław. Daarna door naar LCC University of Fine Arts in Londen, waar ze master nummer twee behaalde. In die tijd werd ze – door een poster te ontwerpen – ook ‘per ongeluk’ Young Lions-finalist in Polen, wat naar eigen zeggen haar ‘fascinatie voor de relatie tussen copy en kunst’ een nog grotere boost gaf.

  Eva in het kort

  Favoriete platform?
  ‘Instagram, natuurlijk. Het meest visuele platform.’

  Favoriete collega?
  ‘Up for grabs’

  Go-to Spotify playlist?
  ‘Podcasts! Op dit moment: Stuff You Should Know.’

  Grootste inspiratie?
  ‘Kan van alles zijn, als je er maar voor in de stemming bent.’


  Sindsdien heeft Eva allesbehalve stil gezeten; getuige haar cv. Zeven jaar ervaring als ‘art director, creative en piraat’ leverde mooie content op. Ze werkte onder meer voor klanten als Adidas Global, McDonalds Nederland, KITKAT, Absolut, Mercedes-Benz Benelux, Dr Pepper… Need we go on? Ok, nog even dan: Reebok Global, Lirene, Bakoma (de grootste zuivelproducent van Polen), 3M, Team NL en Heineken.

  Artwork by Eva Przybyla

  Door: Eva Przybyla

  En als ze geen kunst of content maakt…

  …dan staat ze op een board. Menig SOCIAL.INC’er kiest voor het stalen ros, een blinkende bolide of goed schoongemaakte Fiat als vervoersmiddel. Eva voor een skateboard. Naar eigen zeggen is ze ‘een echte board sports junkie’. En dat is af te lezen aan haar Instagram-profiel, waar je een hele rits snowboard shots, kekke kitesurf kiekjes en wakeboard capriolen voorbij ziet komen.

  Eva Przybyla

  Wanneer ik, tot slot, aan Eva vraag wat ze met haar werk wil bereiken, heeft ze al een antwoord klaar. ‘Het liefst wil ik mensen aan het janken maken’. Of ze het heeft over tranen van geluk, angst of verdriet zegt ze er niet bij. Wel krijg ik een vette knipoog voor m’n kiezen. Goed, die kennismaking zit wel snor.

  Welcome to the SOCIAL.INC team, Eva!

  0