Blog

Instagram Stories: nieuwe features! Ken jij ze al?-0
19 juni 2019

Instagram Stories: nieuwe features! Ken jij ze al?

We love Insta Stories! Instagram voegt steeds meer functionaliteiten toe die je stories nóg leuker maken. Ik breng je graag op de hoogte van wat er de afgelopen tijd op dit gebied allemaal gebeurd is of gaat gebeuren in Insta Story land.

1. Stories in de Explore omgeving

Klik je ook vaak rond in de Explore omgeving op Instagram? Wanneer je je eigen feed hebt doorgescrold en alle stories van de mensen die je volgt hebt bekeken, kan dat erg leuk tijdverdrijf zijn. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws. Want de wereld onder het vergrootglas-symbooltje wordt nog een stukje groter. Instagram voegt namelijk stories toe aan je Explore feed. Dat maakt jouw stories zichtbaar voor (nog) niet-volgers, mits je een openbaar profiel hebt, en zorgt ervoor dat jij nog meer toffe content kunt ontdekken. Nice! Hoe dat precies werkt, lees je hier.

2. Doneren maar!

Wie goed doet, goed ontmoet. Wil je geld inzamelen of geld doneren aan een goed doel? Instagram Stories geeft makers de mogelijkheid om een Donate-knop aan hun stories toe te voegen. De knop linkt direct door naar een transactieformulier waar een donatie achtergelaten kan worden, zonder extra kosten! Het hele bedrag gaat dus direct naar het goede doel. In Nederland is het nog eventjes wachten op de filantropische additie aan jouw Insta stories. De knop wordt de hopelijk spoedig internationaal uitgerold.

Doneren via Instagram Stories

Bron: Instagram

3. Zing een liedje met mij!

Liefhebber van karaoke? You are gonna love this! Instagram is namelijk aan het experimenteren met lyrics stickers. Dat zijn stickers met songteksten die automatisch in de juiste volgorde verschijnen met je geplaatste foto of video. De nieuwe functie is momenteel nog in een testfase. Hopelijk wordt ‘ie snel uitgerickrold.

4. Story spenden?

Ok ok, als we Dutch Cowboys mogen geloven, sprak Instagram deze nieuwe functionaliteit tegen, maarrrr… Er doken ineens ‘Order’ en ‘Product’ stickers op in het story menu. Je zou zeggen dat dat aangeeft dat Instagram experimenteert met ‘in story’ bestellen en betalen, maar of dat zo is moet de komende tijd dus blijken. Feit is dat Instagram heeft aangegeven hun shop-functionaliteiten te willen uitbreiden en daar ook mee bezig is. Zo kan een aantal grote merken hun producten aanbieden in de Checkout. Volgers kunnen daarmee de producten die ze aanbieden direct afrekenen zonder de app te verlaten.

Pssst, wil je dat wij je helpen met je Instagram Stories, strategie of het benutten van de mogelijkheden van Instagram (Checkout)? Je weet ons te vinden!

5. Pride features

Pride maand is al goed onderweg, dus je hebt de Pride features waarschijnlijk al gespot. Toch wilden we er even aandacht aan besteden. Instagram heeft namelijk wederom een aantal populaire LGBTQ+ community hashtags, zoals #lgbtq, #equalitymatters, #accelerateacceptance en #pride2019 voorzien van een regenboogverloop. Wanneer je de hashtags deze maand in je posts gebruikt, worden de hashtags weergegeven in regenboogkleuren. En een compleet nieuwe feature deze Pride: wanneer je deze hashtags in je Story gebruikt, wordt ook je Story-ring (de rand om je profielfoto) regenboogkleurig. Tof! 🏳️🌈

Instagram Pride

Bron: Instagram

6. Nieuwe look?

Instagram is altijd lekker mysterieus over hun plannen. Op dit moment wordt de aangekondigde restyling van Instagram Stories uitgerold in India. We hebben nog geen idee wanneer het vernieuwde design deze kant op komt, maar we hopen snel. Kijk maar even hieronder ⬇️. Mooi overzichtelijk toch? Hopen maar dat Instagram even meeleest en een beetje opschiet. 😉

Instagram Stories UI

Bron: Instagram

0
Janneke Essen

community manager