Blog

Climate Action Challenge // Bedenk jij een revolutionair idee voor klimaatadaptatie?-0
9 June 2017

Climate Action Challenge // Bedenk jij een revolutionair idee voor klimaatadaptatie?

SOCIAL.INC is sinds kort contentpartner van What Design Can Do (WDCD). De afgelopen maanden stonden voor mijn collega’s en mij daarom daarom in het teken van What Design Can Do Live. Op de conferentie spraken toonaangevende designers zoals Bruce Mau, Harry Pearce en IKEA’s Marcus Engman over de crisis rond klimaatverandering. Voor de bezoekers werden diverse workshops en Q&A-sessies georganiseerd.

Klinkt bijzonder, toch? Dat was het ook! Bekijk de WDCD kanalen voor ons verslag van het event. Heb je het gemist? Je kunt nog steeds meedoen. Sterker nog, we zijn pas net begonnen!

Doe mee met de Challenge! Maar hoe dan?

Tijdens het event hebben WDCD, IKEA Foundation en Autodesk Foundation de Climate Action Challenge gelanceerd. Deze internationale ontwerpwedstrijd roept designers en creatieve denkers op om praktische en inspirerende oplossingen te ontwikkelen om klimaatverandering tegen te gaan en klimaatadaptatie te bevorderen.

Veel klimaatmaatregelen zijn gericht op het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo proberen we de opwarming van de aarde te beperken. Want: natuurrampen komen niet alleen steeds vaker voor, maar nemen ook in hevigheid toe. Daarom is het belangrijk dat we manieren bedenken om ons hieraan aan te passen en hiermee om te gaan.

“Heb jij een idee hoe we kunnen vechten tegen de gevolgen van klimaatverandering? Hoe kunnen we omgaan met voedsel- en watertekorten, met de toename in het aantal daklozen, gezondheidsproblemen, massamigratie en conflicten in de wereld? Pitch je idee dan bij What Design Can Do. En wie weet maak jij straks het verschil!”

Prijzen, prijzen!

Een internationale jury kiest de beste ideeën. Onder de winnaars wordt een prijzenpakket verdeeld ter waarde van €900.000. Dit pakket omvat onder andere een productiebudget en passend acceleratieprogramma om de winnaars te helpen om hun ideeën, prototypes of start-ups te lanceren op de markt en investeringsrijp te maken.

Social Enterprise is de acceleratiepartner voor de Climate Action Challenge. Het bedrijf heeft veel ervaring en een groot netwerk van deskundigen warbij het sociale start-ups direct kan ondersteunen. Onder andere door middel van toegang tot financiering, impactmetingen, positionering en marketing, verkoop, acquisitie en juridische ondersteuning.

Kan jij meedoen?

De Climate Action Challenge is open voor iedereen: voor professionals, studenten en ondernemers. Er zijn aparte categorieën en prijzen voor studenten, creatieve professionals en start-ups.

Help met jouw ontwerp

WDCD is op zoek naar ontwerpideeën die gemeenschappen kunnen helpen. En dan vooral die gemeenschappen die direct getroffen worden door klimaatverandering. Met name op het gebied van huisvesting, gezondheid en in hun voedsel-, water- en energievoorziening De beste ontwerpen zijn innovatief, praktisch, eenvoudig, schaalbaar, betaalbaar en eenvoudig te begrijpen. met name op het gebied van huisvesting en gezondheid en de voedsel-, water- en energievoorziening.

Hoeveel tijd heb je?

Dien je idee in voor 21 augustus!

Ik ben nieuwsgierig, hoe zit het dan met…

Ga naar het Challenge platform: hier vind je een Briefing Generator (!) en een Starters Kit vol research om je op weg te helpen.

Volg What Design Can Do via de social kanalen!

Instagram
Facebook
YouTube
Twitter
LinkedIn


Sanne Heerink

strategy director

0