Blog

7 Instagram Face Filter makers die je wil kennen 📱🎭-0
12 september 2019

7 Instagram Face Filter makers die je wil kennen 📱🎭

Vaak gaan onze blogs over serieuze kwesties binnen ons vakgebied of spiksplinternieuwe functionaliteiten van social platforms. Maar de boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Daarom gooi ik het deze week over een wat luchtigere boeg en presenteer ik vol trots: de 7 beste Instagram Story Face Filters. Want er is meer dan die standaard hond- en katfilters. Veel meer. Dus pak je telefoon erbij en proberen maar. Deel je het resultaat even met ons? Leuk!

#1 Alien Snail Face

Creator: Hannah Schilsky | @dr_hanz_

Ik open graag met deze absurdistische parel. Voor wie in de glibberige huid van een (buitenaardse) slak wil kruipen: je droom komt nu uit met de Alien Snail Face filter van dr. Hanz. Achter @dr_hanz_ gaat Hannah Schilsky schuil (als slakken achternamen zouden hebben, dan zou het inderdaad iets van ‘Schilsky’ zijn, stel ik me zo voor). Deze dame heeft niet voor niets een dergelijk filter ontwerpen… de inspiratie kreeg ze namelijk van haar huisdier-slak. Ok! Haar Gorbus filter is er trouwens ook een die het leuk doet op familiefoto’s. 

 

#2 Kion Ling

Creator: Valeri Terv | @ohmyterv

Dit filter is geïnspireerd op een niet nader te noemen Disney franchise. 😉 Wie dit face filter gebruikt, wordt van top tot teen leeuw op de savannah. En dan bedoel ik niet: je krijgt een leeuwenlichaam onder je hoofd geplakt, maar: je gezicht wordt ieder onderdeel van de leeuw. Ehhh? Ja sorry, ik vind dit dus heel erg grappig. 


Creator Valeri is trouwens ook verantwoordelijk voor een filter waarmee je in de huid kunt kruipen van het Grand Theft Auto III karakter Claude. Wie een beetje van mijn leeftijd is en dezelfde interesses had, zal voor zowel Kion Ling en de GTA 3 filter een zwak hebben, omdat het een nostalgische snaar raakt.

#3 Pastel Princess

Creator: Tristan | @filt.ar

Altijd al gedroomd van een pastelkleurig regenbooggezichtje? Dan heb je mazzel! Die heeft maker Filt.ar namelijk in de aanbieding. Of misschien ben je meer het sterren-en-planeten-typje? Heeft ‘ie ook. Wil je toch liever influencen? Snappen we! Dan kun je lekker met de ‘Influenza’ filter aan de slag. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tristan | Instagram Filters (@filt.ar) op

#4 Insta Meat

Creator: Caio Vita | @vitacaio 

Een viral filter: deze Braziliaanse Rotterdammer maakte ‘m. Wie deze filter gebruikt, komt met z’n gezicht in een vleesbakje te liggen. Compleet met etiket. De filter is een oproep om mensen niet als vlees te behandelen en te objectificeren. De boodschap van Caio werd in ieder geval opgepikt door o.a. The Best Social en het Algemeen Dagblad. Of alle gebruikers van het filter deze boodschap ook meekrijgen, kunnen we alleen maar hopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caio Vita (@vitacaio) op

#5 Psycho

Creator: Jade Roche | @ramenpolanski 

De Parijse Jade is Instafamous onder de naam Ramen Polanski, vast een knipoog naar haar favo eten (Ramen) en haar favo filmmaker en tevens Parijzenaar Roman Polanski? Ze is in ieder geval een begenadigd filtermaker en onder andere Bella en Gigi Hadid zijn fan. Nou, dan weet je het wel. 😉 Nee, eerlijk is eerlijk, vooral de hysterische regenboogfilters van haar zijn fantastisch. Het filter waarmee je de Eiffeltoren op je gezicht krijgt waardoor eigenlijk je hele gezicht niet meer te zien is, is ook een leuke. De mandarijn-dan-wel-sinaasappel in het oog eigenlijk ook. Ok, genoeg dus, volg die vrouw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Spark AR (@sparkarcreators) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SABIO 〰️ Filters ✨ Effects Dog (@thisissabio) op

#6 Photoshop

Creator: Alex Anpilogov & Stacey Dsylva | @wrudrow 

Hebben we er wéér eentje met een hele collectie toffe filters: Wrudrow (een duo) heeft veel indrukwekkende filters met hoogwaardige AR trucs. Toch is mijn lievelings het filter waarin de achtergrond uit je kader wordt gefilterd, waardoor het lijkt alsof jij of de hoofdpersoon van je story een Photoshop PNG’tje is. Simpel, maar doeltreffend. Hoewel vuurspuwen of iemand kunnen hypnotiseren met je eigen hoofd natuurlijk ook leuk is.

 

#7 Optical Camo

Creator: Mike Manh | @mikemanhworks

De reden dat ik deze man aan het lijstje heb toegevoegd, is vooral het Predator-achtige stealth cloak filter. Toch weer die nostalgische inslag!

How to filter?

Ben je confuus over hoe je al deze heerlijkheid werkend in jouw Instagram krijgt? Creator duo Wrudrow is zo aardig geweest een uitleg-story te maken. Volg dit voorbeeld bij iedere filtermaker van wie je de filters wilt gebruiken. Easy peasy!

0
Janneke Essen

community manager