Blog

Deze 4 tips helpen je instant op Instagram-0
13 januari 2016

Deze 4 tips helpen je instant op Instagram

Met maandelijks 400 miljoen actieve gebruikers is Instagram één van de grootste mobiele platforms ter wereld. En in essentie heel simpel: een tijdlijn met foto’s. Vaak hele mooie foto’s. Soms zelfs hele, héle mooie foto’s. En video’s! Wil je zelf aan de slag? Met onze tips zit je instant op Instagram! Want naast de ‘officiële’ Instagram app, zijn er nog paar die je leven als Instagrammer een stuk makkelijker maken.

1. Instagram heeft familie

Met Instagram zelf kun je prima uit de voeten. Foto’s en video’s bewerken kan bijna niet eenvoudiger. Maar Instagram heeft nog drie ‘officiële’ broertjes, of zusjes zo je wilt, om nog leukere foto’s en video’s te maken. Met Hyperlapse maak je te gekke time lapse video’s en met Layout maak je in een handomdraai een sfeervolle fotocollage. Heimwee naar het animated gif-tijdperk? Probeer dan Boomerang!

2. Toveren met Afterlight

Met de standaard filters van Instagram tover je elke foto om in een plaatje! Heb je daar niet genoeg aan? En vind je het leuk om eindeloos te tweaken? Kijk dan eens naar Afterlight. Daarmee heb je in één klap de beschikking over meer dan zeventig extra filters, textures en frames. De App Store van Apple rekent VSCO ook tot de ‘essentials’, maar is meer voor de gevorderde fotobewerker.

3. Plannen als een ‘pro’ met Latergram.me

Instagram is omslachtig als je meerdere accounts hebt. En nieuwe foto’s toevoegen vanaf je desktop kan niet via Instagram zelf. Latergram.me is een fijn hulpmiddel! Hiermee kun je als een ‘pro’ post ‘inplannen’, maar ook makkelijker desktopfoto’s op Instagram delen. Meerdere accounts beheren is met Latergram.me ook een stuk eenvoudiger. Ook met Hootsuite kun je posts inplannen, maar dit is meer voor de professionele gebruiker weggelegd.

4. Sharing is caring, ook op Instagram

Iets als een reshare of repost knop heeft Instagram standaard niet… Maar gelukkig is er Regram! De eerste in zijn soort, naar eigen zeggen. Met Regram kun je een foto of video van iemand anders eenvoudig delen op je eigen tijdlijn. Regram is er helaas niet voor Android, Repost gelukkig wel!

Wat kan Instagram betekenen voor jouw merk?

Heb je de smaak te pakken? Bedenk dan eens wat Instagram kan betekenen voor jouw merk of organisatie. De nieuwe advertentiemogelijkheden maken de aanwezigheid op Instagram steeds aantrekkelijker voor bedrijven.
Op instamonitor.nl vind je een overzicht van de populairste Nederlandse merken op Instagram. Laat je inspireren door bijvoorbeeld BALR, KLM of Suit Supply. En vergeet ons niet te volgen op Instagram via @socialinc!

 

0


0 Reacties


Laat een reactie achter.

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *