Blog

11 tech podcasts die het luisteren waard zijn-0
29 augustus 2018

11 tech podcasts die het luisteren waard zijn

Podcasts zijn cool. Technologie is cool. Podcasts over technologie zijn cool. En dus heb ik 11 tech podcasts op een rijtje gezet, die zeker het luisteren waard zijn.

Podcasts informeren en inspireren. Terwijl je autorijdt, op het strand ligt, de vaatwasser uitruimt of bij de tandarts in de wachtkamer zit. En er zijn er een hoop. Zeker op het gebied van technologie. Met deze shortlist van 11 tech podcasts, wordt kiezen een stukje makkelijker. Komt-ie dan hè:

CHIPS WITH EVERYTHING

Waarom stelen tieners make-up en plaatsen ze vervolgens op Tumblr foto’s van de gestolen waar? Hoe kan een blinde man een marathon door een woestijn rennen, met enkel hulp van een iPhone? En wat gebeurt er met je social media profielen nadat je overleden bent? Iedere week beantwoordt The Guardian dit soort vragen in haar digital culture podcast Chips With Everything.

Luister hier naar Chips with Everything.

WHY’D YOU PUSH THAT BUTTON?

Hosts Ashley Carman en Kaitlyn Tiffany bespreken hoe kleine tech beslissingen je sociale leven beïnvloeden. Want waarom kijk je je eigen Instagram Stories terug? En waarom deel je je locatie? Helaas zijn er al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer online gezet. Maar niet getreurd, in het archief is genoeg interessants te vinden.

Luister hier naar Why’d You Push That Button?

Why'd you push that button

REPLY ALL

Reply All noemt zichzelf ‘een podcast over het internet’, maar is eigenlijk een ontdekkingsreis door het moderne leven (aldus The Guardian). Award winnend podcast bedrijf Gimlet Media is het brein achter deze podcast. Met PJ Vogt en Alex Goldman als hosts.

Luister hier naar Reply All.

THE VERGECAST

In The Vergecast bespreken hoofdredacteur Nilay Patel en redacteur Dieter Bohn wat er op dit moment (en in de toekomst) onderwerp van gesprek is in de wereld van technologie en gadgets.

Luister hier naar The Vergecast.

FLASH FORWARD

Back to the future, maar dan in 2018. Flash Forward is een podcast over ‘possible and not so possible futures’. Van space pirates tot het einde van antibiotica. Rose Eveleth is host.

Luister hier naar Flash Forward.

https://www.flashforwardpod.com/wp-content/uploads/2018/08/FF50-585x390.jpg

NOTE TO SELF

In Note to Self stelt host Manoush Zomorodi iedere week een persoonlijk verhaal centraal, dat een link heeft met technologie. Ook leuk dus wanneer je minder tech-minded bent.

Luister hier naar Note to Self.

TOO EMBARRASSED TO ASK

Too Embarrased to Ask is een soort #durftevragen, maar dan in podcast vorm. Het team van Recode geeft iedere vrijdag antwoord op vragen over tech producten en tech nieuws. Zelf een vraag? Durf te vragen en tweet ‘m naar @Recode met hashtag #TooEmbarrased.

Luister hier naar Too Embarrassed to Ask.

 

LIEVER EEN NEDERLANDSTALIGE TECH PODCAST?

Dat kan natuurlijk ook:

 

DE WEEK VAN NUTECH

Elke week bespreekt de NU.nl redactie het belangrijkste technieuws in de vorm van analyses, interviews en reportages.

Luister hier naar De week van NUtech.

NOS OP 3 TECH PODCAST

De NOS op 3 Tech Podcast praat je iedere week bij over het laatste nieuws over tech, gadgets, apps en meer.

Luister hier naar NOS op 3 Tech Podcast.

DE TECHNOLOOG

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg gaan in BNR’s De Technoloog in gesprek met experts over technologische ontwikkelingen en de impact die die ontwikkelingen op de samenleving hebben. Van virtual technology tot de toekomst van Bitcoin: in De Technoloog wordt het besproken.

Luister hier naar De Technoloog.

TECH45

Tech45 gaat al een tijdje mee: de teller staat inmiddels op 396 afleveringen. In Tech45 bespreken experts uit België en Nederland het technieuws van de afgelopen week. Denk daarbij voornamelijk aan nieuws over gadgets, games en smartphones.

Luister hier naar Tech45.

Veel luisterplezier! Ontbreekt er volgens jou een podcast in dit rijtje? Laat het weten en we voegen ‘m toe.

0
Melissa Sluyter

redacteur